HAVELSAN-NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ

KATEGORİLER

HAVELSAN merkez yerleşkesinde HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ile NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından imzalanan protokol kapsamında, her iki kurum üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde çalışmalar yapacak.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin havacılık ve uzay alanına, özellikle uçak elektrik elektroniği gibi, aviyonik sistemler gibi yeni mühendislik alanlarına girmesinin heyecan verici olduğunu dile getiren Nacar, “Biz, insan kaynağı yoğun çalışan, insan kaynağı ile ayakta duran bir sektörüz. Yetişmiş insan gücüyle yeni alanlara açılabiliyoruz. Aviyonik sistemler konusu da Türkiye’nin önemli, açılım yapması gereken konulardan bir tanesi. Burada HAVELSAN’ın da önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz. Böyle bir bölümü açtığınız için sizleri de tebrik etmek istiyorum.” dedi.

 

Nacar, “Ankara’da her ne kadar üniversiteler bölgesinde olsak da, gerçekten daha fazla insan kaynağına ihtiyacımız var. Ankara, artık bu insan kaynağını karşılamada yeterli olamıyor. Daha hızlı ilerlememiz gerekiyor. Bu nedenle, bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, HAVELSAN ile iş birliği görüşmelerine başladıktan sonra, Uçak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü açtıklarını hatırlatarak, “Bu da bizim iş birliğimizi perçinleyecek. HAVELSAN ile gerçekleştirilen iş birliğinin çok önemli kapıları açacağına inanıyorum. Böyle bir iş birliğine imkân verdiği için başta Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Akif Nacar’a ve tüm HAVELSAN ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlara, bereketlere vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.  

 

25 03 2021
İlgili Haberler