MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR HAVELSAN'I ZİYARET ETTİ

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar HAVELSAN'ı ziyaret etti
KATEGORİLER

 

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker, Genel Müdür Dr. Mehmet Akif Nacar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Akar, projelerimizle ilgili brifing aldı.

 

 

 

 


Bakan Akar, brifingin ardından beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Komuta, Kontrol ve Savunma Teknolojileri birimimiz tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen sistemleri inceledi.

 

 

 

 

Yerli video konferans ürünümüz HAVELSAN Diyalog üzerinden personelimizle kısa bir görüşme gerçekleştiren Akar, yerli ve güvenli mobil iletişim platformumuz HAVELSAN İleti hakkında da bilgi aldı.

 

 

 

 

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, daha sonra Simülasyon, Otonom ve Platform Yönetim Teknolojileri binasına geçti.

 

 

 

 

Burada Hezarfen Paraşüt Eğitim Simülatörü başta olmak üzere HAVELSAN’ın geliştirip ürettiği simülatörleri inceleyen Bakan Akar, Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü’nü bizzat denedi.

 

 

 

 

Kendisinin “piyade” olduğunu hatırlatarak simülatörün başına geçen Bakan Akar, 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu. Bakan Akar, daha sonra HAVELSAN tarafından Türk Hava Yolları için üretilen Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörünü inceledi.

 

 

 

 

Bakan Akar, burada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İstanbul üzerinde kısa bir uçuşu da gerçekleştirdi.

 

 

 

Orta sınıf çok maksatlı insansız kara aracı Barkan ve diğer sistemleri de incelemesinin ardından Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi HAVELSAN’dan ayrıldı.

 

 

 

27 02 2021
İlgili Haberler