YERLİ VE MİLLİ 5G'DE SONA DOĞRU ADIM ADIM: 6. ÇALIŞTAY DA BAŞARIYLA YAPILDI

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Yerli ve milli 5G'de sona doğru adım adım: 6. Çalıştay da başarıyla yapıldı
KATEGORİLER

Çalıştayda; HAVELSAN Ankara, Türk Telekom Ümraniye, Turkcell Kartal, Vodafone Maslak laboratuvarları, aynı anda 5G şebeke üzerinden HAVELSAN Diyalog'a bağlandı ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

 

İstanbul Anadolu Yakasında, Yuşa Tepesindeki 5G baz istasyonu ile Avrupa Yakasındaki İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent'e radyolink üzerinden bağlantı yapılarak, 5G üzerinden HAVELSAN Diyalog ile görüntülü görüşme gerçekleştirildi.

 

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, "Bu projede HAVELSAN; Çekirdek Şebeke, Sanallaştırma Altyapısı, Görev Kritik Sistemler ve Test/Entegrasyon ürün gruplarında görev alıyor" diye konuştu.

 

 

 

 

Projenin yürütücülüğü görevinin de bu yıl HAVELSAN'a verildiğini ifade eden Nacar, Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi'nin hak ettiği başarıya ulaşacağına inandıklarını dile getirdi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 5G çalışmalarında yerli ve milli teknolojilerin kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerli 5G teknolojisi altyapısı kurmadan 5G'ye geçemeyiz." sözlerini hatırlattı.

 

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ise 5G teknolojilerine Türkiye’nin dünyayla paralel olarak geçmesi, ama bu süreci yerli ve milli teknolojileriyle kendi milli ürünleriyle hayata geçirmesi inşallah Türkiye’nin ekonomideki yeni başarı hikayelerine çok önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, “5G teknolojisini yerli ve milli imkânlarla kazanmasına yönelik devletimizin desteğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere biz de 5G’ye geçişin mutlaka yerli ve milli ürünlerle yapılmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

5G çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise "Bilişim teknolojilerinin sadece haberleşme amaçlı değil, yaşamın her alanında kullanımının artması, bu teknolojilerin yerli ve milli olarak geliştirilmesini de zaruri hale getirdi. Biz de 5G'ye mümkün olan en kısa süre içinde yerli ve milli imkânlarla geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

 

 

16 12 2020
İlgili Haberler