ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASINDA HAVELSAN’A 13 ÖDÜL

  • Anasayfa
  • Güncel
  • Uluslararası Buluş Yarışmasında HAVELSAN’A 13 ödül
KATEGORİLER

Artırılmış Sanal Gerçeklik Taktik Durum Sergileme Sistemi ile Özel Ödül Kategorisinde Türk Patent Best National Ödülünü kazanan HAVELSAN’ın; Bir Güvenilir İletişim Metodu ve Bir Teknoloji Yönetim Platformu çalışmaları altın madalya aldı.

Paralel Manipülatörlü Gerçek Alet Etkileşimli Karma Gerçeklik Haptik Simülasyon Sistem, Çok Katmanlı Ağ Yapıları İçin Kullanım Sıklığı Temelli İşbirlikli Bir Önbellekleme Yöntemi, Patlayıcı Eğitim Simülatör Düzeneği, Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi de gümüş madalyaya layık görüldü.

Videodan Videoya Değişiklik Tespiti İçin Bir Yöntem, Taşınabilir Bir Atış Tespiti Sistemi, Kapalı Alanlarda Kullanıcı Konumlandırma İçin Hibrit Bir Yöntem, Nesne Silüet Çıkarımı ve Tanıma Yapılması Yöntemi, Kamera Görüntüleri Kullanılarak Trafik İhlal Tespit Yöntemi, Denizaltı Platformlarında Kullanılan Online Performans Analiz Sistemi çalışmaları da bronz madalyayı kazanmayı başardı.

Yarışma, 5. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onursal himayesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliğinde düzenlendi.

Yarışmaya, Dünya Buluşçular Birliği Federasyonu, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı ve Avrupa Patent Ofisi de katkı sağladı.

02 10 2020
İlgili Haberler