HAVELSAN, PAKİSTAN MİLGEM KORVETLERİNİN SAVAŞ SİSTEMİ ANA ENTEGRATÖRÜ

  • Anasayfa
  • Güncel
  • HAVELSAN, Pakistan MİLGEM korvetlerinin Savaş Sistemi Ana Entegratörü
KATEGORİLER

Pakistan Milgem Savaş Sistemleri Sözleşmesi, ASFAT, HAVELSAN ve ASELSAN arasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın katılımıyla imzalandı. HAVELSAN adına sözleşmeyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay imzaladı.

Projenin Savaş Sistemi Ana Entegratörü olan HAVELSAN, ADVENT Savaş Yönetim Sistemini, Gemi Veri Dağıtım Sistemini ve Gemi Bilgi Sistemini tedarik edecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini iletirken, HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ADVENT Savaş Yönetim Sistemine vurgu yaptı.

Atalay, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığıyla HAVELSAN'ın birlikte geliştirdiği, dünyada sadece birkaç ülkenin sahip olduğu Yeni Nesil Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi ADVENT'in dost ve kardeş ülke Pakistan'ın gemilerinde kullanılacak olması bizi gururlandırıyor." dedi.

Yaklaşık 6 milyon satır kod yazılarak geliştirilen bu sistemin ilk kez Türkiye'nin dördüncü MİLGEM gemisinde kullanıldığına işaret eden Atalay, envanterdeki diğer platformlara da ADVENT'i kazandırmayı amaçladıklarını anlattı.

08 12 2019
İlgili Haberler